500 g telecí kližky
150 g čerstvých nebo sušených bílých hříbků
100 g máslo
sůl
Kližku nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na rozpuštěném másle maso opečeme, aby se zatáhlo, podlijeme vařící vodou a dáme dusit.
Po hodině přidáme hříbky (nakrájené na plátky, nebo sušené namočené ve vlažné vodě) a dusíme až je maso měkké (většinou stačí tak dalších půl hodiny)
Podáváme s rýží, bramborovými noky nebo bramborovu kaší.
Připravila Jana Macůrková
A čím kořeníš, můžu se zeptat? Hříbky budu muset namčočit už večer..
Vzhledem k tomu, že telecí, kromě těch telátek, které mi v létě běhají pod zahradou, jsem ho v krámu neviděla, používám krůtí stehna. Kořením jen
solí a pepřem. Nedělám omáčky moc, jen trochu, aby vynikla chuť hříbků.
Je to jemné a k brkaši výborné.
Já ho u řezníka vidím. Jen ty bílé hříbky tam nemá.
Od své kolegyně kdysi v práci jsem se naučila houby pod maso i do omáčky lehce orestovat na máslo s cibulkou, a můžu říct, že to chuť hub zvýrazní a je to lepší, než je dát jen vařit
Tak sušené a později namočené houby se bubě restují, ale vím, že čerstvé houby připravuji stejně jako Ty. 😉
Tak jasně, bílé hříbky barvu omáčky neudělají, telecí také ne, ale ….. nedusilo se to moc dlouho?
Na telecí a houby se mi to zdá víc než dost.