(2520) Telecí kližka na hříbkách

500 g telecí kližky
150 g čerstvých nebo sušených bílých hříbků
100 g máslo
sůl
Kližku nakrájíme na větší kousky a osolíme. Na rozpuštěném másle maso opečeme, aby se zatáhlo, podlijeme vařící vodou a dáme dusit.
Po hodině přidáme hříbky (nakrájené na plátky, nebo sušené namočené ve vlažné vodě) a dusíme až je maso měkké (většinou stačí tak dalších půl hodiny)
Podáváme s rýží, bramborovými noky  nebo bramborovu kaší.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2520) Telecí kližka na hříbkách

  1. lakysa22 napsal:

    A čím kořeníš, můžu se zeptat? Hříbky budu muset namčočit už večer..

  2. adela.adale napsal:

    Od své kolegyně kdysi v práci jsem se naučila houby pod maso i do omáčky lehce orestovat na máslo s cibulkou, a můžu říct, že to chuť hub zvýrazní a je to lepší, než je dát jen vařit

  3. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Tak jasně, bílé hříbky barvu omáčky neudělají, telecí také ne, ale ….. nedusilo se to moc dlouho?
    Na telecí a houby se mi to zdá víc než dost.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..