vepřová játra nebo slezinka
mandle
hřebíček
sůl
sádlo
Já jsem to dělala z vepřových jater nebo sleziny. Oloupané mandle jsem nakrájela na nudličky, ty jsem napíchala do jater, dále jsem napíchala do jater pár hřebíčků. Játra jsem trošičku osolila, dala do hrnce, zalila sádlem, aby byly ponořené, a pekla asi 3/4 hodiny. Já jsem je jedla vždy studené, nechala jsem je v sádle a nakrájela si na chleba.
Do komentářů vložila Lida.F
Foto ilustrační – směs králičícha drůežích jater. Vůbec netuším, jaký obrázek se mi tam dostal, ale tenhle měl být správně.
Asi došlo k záměně ilustračního obrázku, z tuňáka prostě játra udělat nejdou. 🙂
Jana stune, takhle to mela pripravene a jen jsem to shodila. Podivam se pozdeji do knihovny medii.
Příslušný obrázek jsem neobjevila, tak jsem vyměnila, snad to Jana shledá v pořádku.
To je výborné, jatýrka jak malovaná. Mám je v téhle úpravě ráda i teplá, ještě ale dávám pod játra drobně nakrájenou cibuli.
Pamatuji si jako holka,že máma popadla hluboký talíř,skočila naproti k řezníkovi a přinesla ho plný husích jater,světlých přes celý talíř.pak je udělala na husím sádle na cibulce a mazali jsme si je potom na chleba.Ale to bylo asi jen jednou jedinkrát…
proč husí játra, když to z nich není..?
Přečti si všechny komentáře u receptu č. 1610. Proto tu také jsou ty uvozovky.
Tak to je jak vepřové maso ve vepřovém sádle …. Rillettes
Dobré bude určitě oboje.