(2542) Kvašené zelí ve sklenici VZK 875

zelí
sůl
kmín

Prosolené, pomačkané zelí s kmínem jsem nechala cca 1 hod v míse, pak napěchovala do skleniček a uzavřela víčkem (pořád upřednostňuji Omnia zamačkávané „hlavou“). Skleničky vzhůru dnem postavila do škopíku s vodou a v teple nechala tak dlouho, dokud bublaly. Když byla voda hodně cítit, vyměnila jsem ji, ale dávala pozor aby měla přibližně stejnou teplotu. Když už nic nebublalo, skleničky omyla a uložila do sklepa.

Do komentářů přidala kvetula.v

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2542) Kvašené zelí ve sklenici VZK 875

  1. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    To si umím představit z bílého zelí, opravdu, a věřím, že to bude dobré. Jen se zeptám, jak dlouho vydrží v těch sklenicích?

  2. IvaC napsal:

    Mně jen překvapují ta víčka dolů,to znám u marmelád,ale ne u kvašené zeleniny…

  3. kvetula.v napsal:

    Je to už hodně let, co jsem to dělala, nevím, kde jsem ten recept vzala. Zelí ve sklenicích vydrželo několik měsíců (prostě do sežpapání). Pak se změnily poměry a pro víc lidí se vyplatilo ob rok šlapat soudek. Teď už jsem to nezkoušela. Osvědčenou značku kupuju celkem bez problémů a zas tolik ho nespotřebujeme.

  4. Imelda napsal:

    To se mi líbí, vyzkouším to ale s bílým zelí, také upřednostňuji také Omnia víčka.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..