zelí
sůl
kmín
Prosolené, pomačkané zelí s kmínem jsem nechala cca 1 hod v míse, pak napěchovala do skleniček a uzavřela víčkem (pořád upřednostňuji Omnia zamačkávané „hlavou“). Skleničky vzhůru dnem postavila do škopíku s vodou a v teple nechala tak dlouho, dokud bublaly. Když byla voda hodně cítit, vyměnila jsem ji, ale dávala pozor aby měla přibližně stejnou teplotu. Když už nic nebublalo, skleničky omyla a uložila do sklepa.
Do komentářů přidala kvetula.v
To si umím představit z bílého zelí, opravdu, a věřím, že to bude dobré. Jen se zeptám, jak dlouho vydrží v těch sklenicích?
Mně jen překvapují ta víčka dolů,to znám u marmelád,ale ne u kvašené zeleniny…
Je to už hodně let, co jsem to dělala, nevím, kde jsem ten recept vzala. Zelí ve sklenicích vydrželo několik měsíců (prostě do sežpapání). Pak se změnily poměry a pro víc lidí se vyplatilo ob rok šlapat soudek. Teď už jsem to nezkoušela. Osvědčenou značku kupuju celkem bez problémů a zas tolik ho nespotřebujeme.
To se mi líbí, vyzkouším to ale s bílým zelí, také upřednostňuji také Omnia víčka.
Já už pomalu nevím, jak vysvětlit zdejší posádce, že u VZK jsou fotky pouze ilustrační! Takže zelí je prostě zelí i kdyby bylo proužkované nebo kostičkované.
Zdejší posádka vidí čebrený zelí..a kdy prosím bude recpectíček z toho kostičkovanýho?? Aby mi to neutrklo…