(2554) Jehněčí krk na šalvěji

Jehněčí krk (2 ks)
10 dg máslo
10 – 15 lístků šalvěje
sůl

brambory
nakládaná nebo čerstvá zelenina
Jehněčí krk je krátké masíčko s kostí. Pro ty, kteří rádi obírají  kosti, je to ideál.
Jehněčí omyjeme a osušíme. Máslo smícháme s drcenými lístky šalvěje a maso potřeme. Nešetříme!
Lehounce podlijeme vařící vodou a pečeme doměkka, což trvá asi 1,5 hodiny.
Občas podlijeme a polijeme výpekem. Pekla jsem v remosce.
Podáváme s bramborem v jakékoliv úpravě se sterilovanou nebo čerstvou zeleninou.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2554) Jehněčí krk na šalvěji

  1. IvaC napsal:

    Teda jehněčí krk asi neseženu,nikdy jsem ho ani neviděla,ale mám ráda krůtí krk,tak to by asi šlo,ne?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..