Malé kousky kuřete
půl sáčku hrášku
300 g kuskusu
koření podle chuti
sůl
voda (cca 300 ml)
olej
Kuskus nasypeme do hlubší misky a zalijeme osolenou vařící vodou.
Necháme asi 15 minut nabobtnat. Vodu raději přiléváme nadvakrát, podle toho jak homogenní chceme mít výslednou hmotu.
Maso nakrájíme na nudličky, okořeníme a opečeme na oleji až je měkké (10 – 12 minut).
Přidáme rozmrazený hrášek, dosolíme podle chuti a vmícháme do kuskusu.
A rizoto v jiné podobě je rychlý oběd.
Připravila Jana Macůrková
Jojo, na zbytky kuřete ideální!
Dělám kuskus poněkud jinak : Vezmu hrnek nebo kelímek potřebné velikosti , odměřím kuskus, nasypu do mísy , do hrnce odměřím 2 stejné odměrky vývaru, přivedu k varu, zaliju kuskus, přiklopím a 20-30 min nechám stát. V půlce promíchám. Vždycky je krásně sypký. Pak smíchám s čím mne napadne. Máme rádi v teplé i studené úpravě.