(2568) Kachna na medovém zelí II.

porce kachny
půlka zelí (může být i pekingské)
několik listů kapusty
1 cibule
lžíce medu (velká)
lžíce oleje
lžička soli
lžička celého kmínu
2 dcl vody
Kachnu (asi nejlepší jsou kachní prsa) na povrchu nakrojíme, aby pustila většinu tuku.

Zelí a kapustu  nakrájíme, stejně tak cibuli.Smícháme se solí, olejem, kmínem a velkou lžicí medu a nasypeme do remosky.
Navrch položíme porce kachny, které posolíme a lehce pokmínujeme. Podlijeme 2 dl vody a pečeme 1,5 hodin až je kachna měkká.

Podáváme  s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2568) Kachna na medovém zelí II.

  1. IvaC napsal:

    Mohu se zeptat,proč ta kapusta?Je to chuťově lepší?Díky…

  2. lakysa22 napsal:

    Budu vyobcovaná, když tu kaplustu vynechám?
    A děje se něco? Dnes trvá satrašně dlouho se přihlásit..

  3. Iva Janovská napsal:

    Prima, na chatě jinak, než v remosce nepečeme.
    Opožděně, ale přeci: Všechno nejlepší k svátku Tvému lepšímu já!

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jako dělávám občas maso na zelí, ale zelí je kysané a maso jsou kuřstehna. A to je výborné, k tomu brknedl. Jo, hlavně tam dám téměř půl kostky másla, aby to bylo výborné. Přidávám koření, i když, kachna potřebuje jen sůl a kmín, to je pravda. Okozí ne, to je i přes tekutinu ze zelí vysušené. Ale v remosce jsem nedělala, tak nemohu soudit.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..