(2578) Salát z topinambur IV. s fazolemi

6 – 8 topinamburů
hrnek bílých velkách fazolí
pekingské zelí
(lze nahrdit ledovým salátem)
2 lžíce majolky
2 lžíce bílého jogurtu
sůl
pepř

Topinambury omyjeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
Fazole den předem namočíme, druhý den uvaříme doměkka. Do vody přidáme špetku jedlé sody, fazole jsou měkké dřív. Ocedíme a necháme vychladnout.
Zelí nebo salát nakrájíme na drobno.
Všechno smícháme, přidáme majolku a jogurt, osolíme a opepříme podle chuti.
V ledničce necháme asi 2 hodiny rozležet a vychladit.
Příloha: měkký chléb.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

10 komentářů: (2578) Salát z topinambur IV. s fazolemi

  1. Macůrková Jana napsal:

    Vzhledem k tomu, že jem si nějak blbě hnula pravým kolenem a dělá mi problém vykráčet na patro, kde mám počítač a tudíž i Bramboračku, budu zadávat recepty podle stavu své nožky. Tudíž mne nekamenujte hned ráno, když bude recept třeba až v půl 10.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Hele, to chce odvahu. Topimambury nadýmají, fazole nadýmají a pekingské zelí v kombinaci s mléčnými výrobky taky nadýmá…

  3. lakysa22 napsal:

    Mě by to nenadýmalo – jen mi moc nesedí jogurt+majo, a nenadávala byh sodu do fazolí. Je to dřív uvařené, ale ničí to vitamín. (B?)
    S tím kolenem Tě lituju..

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..