(258) Cuketová buchta

1 hrnek cukru
1 vanilkový cukr, 1 skořicový cukr
1 prášek do pečiva, 1 lžička sody
3 vejce
1 hrnek hladké mouky a 1 polohrubé mouky
2 hrnky jemně nastrouhané a vymačkané cukety
¾ hrnku oleje

Navrch může být čokoládová poleva posypaná kokosem

Nastrouhat cuketu, a ta, než se ve špajzu najdou a promíchají všechny ostatní ingredience, začne pouštět vodu. Hezky vymačkat – buchta není pak tak „mokrá“. Když je cukety trochu míň, nebo víc, svět se nezboří.

Recept poslala: Kvetula.V.

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

13 komentářů: (258) Cuketová buchta

  1. henriet13 napsal:

    Koukám, že „naše“ fotky různých buchet, bábovek & spol. vždycky hezky na řezu. Moc hezký

  2. BOYE napsal:

    Jo, to je moje parketa. Podobné buchty jsem začala dělat v době prvního odšťavňovacího záchvatu. Bylo mi líto drtě, která zbyla. Tak jsem do buchet začala přidávat kde co. Třeba jablka, mrkev, hrušky… Ve směsi i červenou řepu. K té se osvědčilo přidávat kakao, nebo čokoládu…

  3. henriet13 napsal:

    Žádost o pomoc!
    Sice to nepatří do rubriky sladké, ale máte někdo zkušenost se zakládáním kvásku a pečením kváskového chleba? Já včera založila kvásek, dneska jsem ho dokrmila a již dnes mi nabyl na dvojnásobek, což se podle receptu děje až na třetí den… já bych řekla, že je už zralý, a nechci, aby mě chcípnul, když ho nedám do ledničky nebo neupeču chleba…
    Kdo ví, ať mi prosím poradí? Díky

    • BOYE napsal:

      Henriet, žádnou paniku! Rozhodně nechcípne, přikrmíš-li ho. Je to opravdu živá věc a reaguje na počasí. Teď se mu líbí, tak do toho dospívání dává všechno:-) a na nějaké předepsané moudrosti kašle… Pokud se o něj bojíš, tak trochu zaledničkuj ať máš pojistku. Já z kvásku peču, jen když mi někdo přinese, že se moc namnožil. V kuchyni ho pokládám, kde je zrovna místo, a když mi připadá, že hladoví, tak mu nasypu… A peču až když mám čas a náladu. Ona totiž ta kváskologie je teď děsně in a tak se ti, co to prezentují, snaží vypadat důležitě… Nicméně v chalupě, kde se pekl chleba od nepaměti, to bylo tak, že kvásek se oživoval z toho, co se seškráblo z okřínku po minulém pečení… Okřínku nemaje (a málokomu přezrává), dělám kvásek z droždí. Ale držim palce. 🙂

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..