(2582) Gulášovka s mletým masem a fazolemi

0,5 kg mletého masa (směs)
2 velké cibule
hrnek velkých bílých fazolí
4 velké brambory
4 stroužky česneku
sladká peprika
majoránka
lžíce sádla
pepř, sůl
Fazole si předvaříme dopředu, vodu z nich nevyléváme.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, posypeme kořením  česnekem, vložíme maso, podlijeme vodou z fazolí a dusime asi 1/2 hodiny.
Přidáme na kostky nakrájené brambory, a ještě asi 15 minut vaříme až jsou měkké brambory. Nakonev vsypeme uvařené fazole.
Podáváme jen tak, nebo s chlebem.

Další z řady hustých přesnídávkových polévak připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2582) Gulášovka s mletým masem a fazolemi

  1. lakysa22 napsal:

    Doufám, že mě nevyhodíš, když to zkusím bez masa – mysltím, že i tak to bude dobré. .

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já dávám bobkáč a kmín a navíc tam přidávám i kepuč od Bláhovky, cca 2 lžíce na porci pro dva. Je to hlavně pro barvu a chuť. Brambory si uvařím zvlášť a v závěru smíchám a nechám spolu spojit. Dělám z cibule, vývaru a mouky jíšku ….. Ale pravda, každý to má jinak. Jo, na gulášovku dávám jen hovězí. Pravda, fazole tam nedávám.

  3. IvaC napsal:

    Gulášovek jsou mraky.Jinou dělám v zimě,jinou v létě, přidávám
    kořenovou zeleninu, někdy bezmasou,jindy s burtem nebo s masem, spíše vepřovým,je levnější,ale nikdy s fazolemi , zkusim příště..

  4. hrabeboto napsal:

    Gulášovkou s fazolema nás na vojně na Slovensku krmili pravidelně každý týden ve středu.

  5. Imelda napsal:

    Z mletého masa jedině doma pomletého. Z kupovaného by to bylo moc mastné.
    Dělávám to z nakrájeného masa na malé kousky a fazole přidám z konzervy.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..