0,5 kg mletého masa (směs)
2 velké cibule
hrnek velkých bílých fazolí
4 velké brambory
4 stroužky česneku
sladká peprika
majoránka
lžíce sádla
pepř, sůl
Fazole si předvaříme dopředu, vodu z nich nevyléváme.
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, posypeme kořením česnekem, vložíme maso, podlijeme vodou z fazolí a dusime asi 1/2 hodiny.
Přidáme na kostky nakrájené brambory, a ještě asi 15 minut vaříme až jsou měkké brambory. Nakonev vsypeme uvařené fazole.
Podáváme jen tak, nebo s chlebem.
Další z řady hustých přesnídávkových polévak připravila Jana Macůrková
Doufám, že mě nevyhodíš, když to zkusím bez masa – mysltím, že i tak to bude dobré. .
Klidně i bez masa tomu pak říkáme fazolový guláš.
Já dávám bobkáč a kmín a navíc tam přidávám i kepuč od Bláhovky, cca 2 lžíce na porci pro dva. Je to hlavně pro barvu a chuť. Brambory si uvařím zvlášť a v závěru smíchám a nechám spolu spojit. Dělám z cibule, vývaru a mouky jíšku ….. Ale pravda, každý to má jinak. Jo, na gulášovku dávám jen hovězí. Pravda, fazole tam nedávám.
Já taky vařím spoustu věcí odděleně a pak spojím. Tak jako ty
Gulášovek jsou mraky.Jinou dělám v zimě,jinou v létě, přidávám
kořenovou zeleninu, někdy bezmasou,jindy s burtem nebo s masem, spíše vepřovým,je levnější,ale nikdy s fazolemi , zkusim příště..
Gulášovkou s fazolema nás na vojně na Slovensku krmili pravidelně každý týden ve středu.
🤣🤣🤣🤣🤣
Zoufalé, ale jedli jsme : pod stanem na Senci v tlakáči – opravdu hluboká totalita – přes noc namočené fazole . Ráno jejich Slovensko – Maďarskou klobásu , Cibulku , česnek na sádle , pak s fazolemi vařit a na závěr jsme tam dali gulášovou polivku ze sáčku, tam prodávali Podravky polévky . Tak bolo . Bylo to velmi oblíbené , ale dělala jsem to fakt jednou v roce.
S chlebíkom spapáno a zase na rok fazolový guláš zapomenut .
Z mletého masa jedině doma pomletého. Z kupovaného by to bylo moc mastné.
Dělávám to z nakrájeného masa na malé kousky a fazole přidám z konzervy.