1 menší kapusta
1 balíček těstovin (flíčky)
kousek šunky nebo uzeného masa
5 vajec
3 – 4 lžíce oleje
100 ml šlehačky
sůl
Do osolené vody dáme uvařit nejprve kapustu. Když je měkká, necháme vychladnout.
Poté ve stejné vodě uvaříme těstoviny a ocedíme.
Smícháme s nakrájenou kapustou a šunkou nebo uzeným masem a nasypeme do remosky, kde jsme nalili trochu oleje a dáme péct. Když je směs dobře přihřátá a má okraje lehce do červena, zalijeme vejcem rozšlehaným s trochou šlehačky a dáme zapéct. Podáváme se zeleninovým salátem.
Pozn.: pokud vaříme uzené maso, tak těstoviny i kapustu uvaříme v uzeném vývaru.
Jinak kapustu jsem měla hodně žlutou, okrajové listy jsem spotřebovala na další jídlo.
Připravila: Jana Macůrková
Celkem dost me stve, ze ackoliv mam zatrhnuto „Pamatovat si“, Br me soustavne odhlasuje. V dobe nemoci, kdy nezapinam notebook, mi to kolikrat vezme chut napsat komentar. Ale jsem se hecla.
Tohle delam s kvetakem, kapustu zkusim. Proc ne?
fleky se zelim nebo fleky s kapustou..to bylo jídlo mého dětství…jenže Lidka, co ho dělávala a chodil k ní celej vchod z bytovky, už nežije…ale nikdy na ni nezapomenu..od ní byly nepřekonatelný….
takže jsi mi ji těmi šunko-kapusto-fleky připomněla…dík…
Fleky se zelím a uzeným, nebo pečeným vepříkem občas dělávám. Zapéct je s kapustou nebo květákem a vajíčkem mne nikdy nenapadlo (zkusila jsem jen s pórkem a nebylo to marný). Příležitostně vyzkouším.😎