(2584) Špenátové tyčky

1 balení špenátového protlaku
1 listové těsto tenké, předem vyválené na obdélník
2 vejce
sůl
česnek
hrst strouhanky
kousek másla nebo 2 lžíce oleje


Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj většinu vody.
Na oleji nebo na másle špenát podusíme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a sůl.
Podle potřeby zahustíme ještě trochou strouhanky. Směs musí být dost hustá, aby nám netekla po těstě.
Pomocí látkového sáčku s větší hubicí nanášíme na těsto válečky (na celou šířku) a opatrně je zabalíme. Přeneseme na pečící papír, potřeme bílkem a pečeme do červena.
Pozn.: příště chci zkusit přidat tvrdý sýr.

Pekla Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2584) Špenátové tyčky

  1. Macůrková Jana napsal:

    Jdu hodit kopýtko hore, přeci jen ještě bolí, i když už méně. Takže 11.dubna nashledanou.

  2. sharka.68 napsal:

    až budeš zkoušet sejra, tak nesol,dej ke špenátu balkan nebo fetu a plátkovanej česnek…nemá to chybu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..