1 balení špenátového protlaku
1 listové těsto tenké, předem vyválené na obdélník
2 vejce
sůl
česnek
hrst strouhanky
kousek másla nebo 2 lžíce oleje
Špenát necháme rozmrazit a vymačkáme z něj většinu vody.
Na oleji nebo na másle špenát podusíme, přidáme prolisovaný česnek, vejce a sůl.
Podle potřeby zahustíme ještě trochou strouhanky. Směs musí být dost hustá, aby nám netekla po těstě.
Pomocí látkového sáčku s větší hubicí nanášíme na těsto válečky (na celou šířku) a opatrně je zabalíme. Přeneseme na pečící papír, potřeme bílkem a pečeme do červena.
Pozn.: příště chci zkusit přidat tvrdý sýr.
Pekla Jana Macůrková
Jdu hodit kopýtko hore, přeci jen ještě bolí, i když už méně. Takže 11.dubna nashledanou.
až budeš zkoušet sejra, tak nesol,dej ke špenátu balkan nebo fetu a plátkovanej česnek…nemá to chybu…
Tak Fetu určitě ndám, já ji přímo nesnáším a česnek dám jdině lisovaný, jinak se to těsto trhá.
plátkuju na velice jemné teninké plátečky na takovém malém struhadýlku, ty to netrhaj..a když ne fetu,tak balkán.. ona ta chuť plátkovanýho a drcenýho česneku,je prostě trochu jiná..a to jsem tomu napřed nevěřila 😀
a se stejnou náplní jsou dobrý i plněný bramborový knedliky 😀
A mně sa to veľmo páči . Já Balkán ( a teď je v Lidelu v akci . A ty pórky nádherné skoro zadara / ks ) . Česnek = problém , ale “vařený” OK
Na nás je balkán strašně slaný, takže ne. Klidně zůstanu u eidamu, nebo goudy, nastrouhám najemno, alespoň se s ostatním hezky spojí. Jediné, co mne napadlo, je zkusit Paluček, nebo Beník (Penny)