(2593) Nakládaný celer

Je doporučen čerstvý,tvrdý, bílý celer bez rezavých skvrn.

Nálev : na 1 litr vody 1/4 l octa,
100 g cukru, 30 g soli

Kyselina citronová

Nové koření, celý pepř, hořčičné semínko

Celer namočíme dostudené vody, po chvilce jej omyjeme, oloupáme, opláchneme a nakrájíme na kostičky, proužky nebo plátky podle chutě. Hned je vsypeme do vařící vody s kyselinou citronovou a při mírném varu uvaříme skoro doměkka. Uvařený celer propláchneme studenou vodou, necháme okapat a vsypeme do čistých nahřátých sklenic. Celer proložíme plátky cibule a kořením (hořčičné semínko, celý pepř, nové koření). Zalijeme horkým nálevem, uzavřeme a sterilujeme.

Větší sklenice nahříváme cca 20 min na 95 st a sterilujeme 30 min při 95 st.

Olej nepřidáváme,protože v žádném případě, protože je možnost žluknutí.

Nakládal Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Zavařujeme a sušíme. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (2593) Nakládaný celer

  1. a.rena napsal:

    K čemu přikusovat? Místo okurek? Vypadá to dobře. Jen mě mate, že tam pan Petr nedal žádnou pálivost. 😉

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Zeptej se mi Petra, jestli by to slo nastrouhat. Ja celer moc rada, ale nudlicky. Dik

  3. Vera M. napsal:

    A všimly jste si toho krásného ubrusu ? Ten je 😏

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..