(2596) Kinder mléčné řezy

5 vajec + 2 žloutky
5 lžic cukru
2 vrchovaté lžíce kakaa
5 lžíce oleje
5 lžic vařící vody
hrnek hladké mouky
1 polévková lžíce bramborového škrobu

Náplň:
2 kostky tvarohu (ne ve vaničce)
2 lžíce smetany v prášku nebo 1 33% šlehačka
cukr dle chuti

Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej a vařící vodu, a lehce promícháme. Potom vmícháme hladkou mouku, do které jsme předtím dobře rozmíchali kakao a škrob.
Hmotu, která je o něco hustší než na lívance nalijeme na pečící papír na rovný plech, urovnáme povrch a pečeme asi 8 – 10 minut, až se ani střed nelepí na špejli.Vyndáme z trouby necháme vychladnout.

Tvaroh smícháme se smetanou (šlehačkou) a cukrem do hladka.
Naneseme na jednu polovinu piškotu a druhou ji překryjeme.
Nakrájíme na kousky, položíme na tác a dáme do ledničky ztuhnout.  Co hladovci nesežpapkají hned, můžeme dát i do mrazáku.

Pro vnoučata připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Sladké pokrmy. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2596) Kinder mléčné řezy

  1. Macůrková Jana napsal:

    Děvčata, zítra se jedu podívat za dcerou a do Marienbergu na nákup před velikonocemi a tak dávám dva recepty najednou. Další bude až zase ve čtvrtek večer nebo odpoledne.

  2. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Jana píše – urovnáme na rovný plech ….. mám celkem nový plech do trouby, cca 5 let a nějak se mi zkroutil. Vůbec nevím, máte s tím někdo zkušenost?

    • Macůrková Jana napsal:

      Asi bych zkusila ho hodně zahřát a potom zatížit něčím rovným a nechat vychladnout.

    • Haderach Kwisatz napsal:

      Problém
      Pokroucené plechy na pečení / pečicí formy do trouby. Mohou se pokroutit/deformovat, jsou-li vystaveny tlaku, extrémně vysokým/nízkým teplotám nebo nestejnému ohřevu.
      Řešení
      1. Ve vzácných případech se mohou plechy ne pečení nebo pečící formy zdeformovat nebo pokroutit při ohřevu a po ochlazení se vrátí do původního tvaru.
      2. Chcete-li zabránit pokroucení nebo deformaci plechů na pečení anebo pečících forem, položte pečící plechy rovnoměrně, používejte příslušné tvary na kulatou pizzu nebo podobná jídla a pokládejte je mřížku, a pokud je v receptu vyžadována předehřátá trouba, nikdy při předehřátí nepoužívejte pečící plechy.
      3. Do pečících plechů anebo pečících forem nedávejte studenou vodu, aby nedošlo k deformaci.
      Ale rada co s tím nikde žádná…

      • adela.adale napsal:

        Taky takové myslím že dva mám. Řekla bych, že ty novější plechy už z moc kvalitního materiálu nebudou, když udělají vrtuli. Proto tak schraňuju ty staré smaltované a podle nich jsem vybírala i novou troubu, aby tam vešly 🙁

      • Usmev.na.moji.tvari napsal:

        To bude ono, určitě jsem na něj jednou vylila studenou vodu, aby se odmočil (když byl horký z trouby). A jak píše Adel, ty starý komunistický byly stejně lepší, tam se mi to nikdy nestalo.

        • kvetula.v napsal:

          No nevím… Měla jsem k plynovému sporáku plechy hliníkové (ty byly OK) , ale přikoupila jsem si 2 smaltované, anžto se mi líbily. Od prvního vytažení z trouby byl jeden z nich do vrtule. Jakmile jsem na něj dala nějaké mastnější cukroví, tahala jsem z trouby všechno sesunuté v jednom rohu. Záchrana pak byl vynález pečícího papíru… Myslím, že se zkrouceným plechem se těžko něco udělá – ani můj tatínek si nevěděl rady. Ale vím, že to naštve a při dnešních cenách….

          • Usmev.na.moji.tvari napsal:

            Přesně, taky si myslím, že s ním již nic neudělám. Ale … když byl součástí trouby, tak byl OK. Až po čase se začal kroutit.

  3. Vera M. napsal:

    To bylo asi rychle “rozkradeno”. Řezy vypadají velice jedle .

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..