Recept přidala Jiřinka a píše: Fazolky na kyselo dělám dost často, ale trošku jinak. Zpěním cibulku na oleji, přidám mražené pokrájené fazolky/v létě syrové/chvilku podusím, přidám vývar zeleninový a vařím až jsou fazolky měkké. Osolím,opepřím,přidám ocet a trochu cukru. Zahustím kuličkou hladké mouky a másla. Smetanu nedávám, ale zkusím, bude to zase jiná chuť. K tomu brambory a vařené maso, nebo bez masa.)
Já se omlouvám, že zas pozdě. Věděla jsem, že se to blíží, ale podcenila jsem ukecanost. Ono to hodně poposkočilo…
Já mám zavařené, takže byly předevčírem. S bramborem a vajíčkem.
Jiřinko , já bez Smetany ani ránu a v létě vařím pořád dokola . V zimě jsem letos ještě neměla, tak to musím napravit . Mám moc ráda . Žádný kastrol není dost velký …
Jojo, mňamka a u nás teda i s masem,…
Abych nezapomněla, hezké velikonoce všem! 🙂
Mimochodem, nějaký zloduch vykoupil u nás v Kolíně polohrubou mouku, hrom aby je po poli honil!
Nejen v Koline. 🙁
I když cibulku dávám skoro všude, tak tady ne a nakonec dám smetanu.
Fazolky na smetaně dělávám často.