(260) Salát caprese

mozzarella
rajčata
bazalkové lístky, nasekané 1 hrst
nebo čerstvé lístky tymiánu
olivový olej
sůl
čerstvě mletý černý pepř

Mozzarellu nechte okapat. Rajčata omyjte, osušte a nakrájejte na plátky, nebo měsíćky.
Na talíři rozložte kousky rajčat, mozzarellu natrhejte na větší kusy a položte na rajčata. Ozdobte natrhanými lístky bazalky. Nakonec salát osolte, zakápněte olivovým olejem a opepřete. Podávejte s čerstvou bagetou.

Pozn: já nemám ráda bazalku, je na mne příliš aromatická, použila jsem čerstvý tymián a je to výborné.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (260) Salát caprese

  1. lida.f napsal:

    Další salát oblíbený v naší rodině. Někdy napichuju cherry rajčátka, bazalku a mozarellu na špejli.

  2. Ivana P. napsal:

    U nás používáme krémové balzamiko s příchutí.a místo bazalky používám koření v mlýnku s názvem Italské bylinky.

  3. Katyp50 napsal:

    Krémové balzamiko je úžasná záležitost, mám ho také moc ráda. A zkusili jste jahody, šlehačku a zakapat krémovým balzamikem? Fantasie.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..