(2605) Vepřová žebírka na kmíně

1 kg libového vepřového bůčku
s kostí nebo bez kostí
sůl
kmín
česnek
Bůček nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem se solí a necháme do rána odležet
Maso přemístíme do pekáčku (já pekla v remosce), podlijeme vodou, posypeme kmínem a pečeme do červena a ž je maso měkké.
Pokud je na povrchu masa kůže, nařízneme ji několikrát křížem na čtverečky, aby se lépe propekla. Během pečení několikrát polijeme výpekem
Podáváme  s chlebem, kyselou okurkou.
Přebytek můžeme zpracovat na masovou pomazánku.

Pekl Vlastik Macůrek

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2605) Vepřová žebírka na kmíně

  1. Macůrková Jana napsal:

    Když jsem na konci ledna chytila tu svini covid, netušila jsem, jak mne poničí. Vlastik vařil skoro 3 týdny, občas fotil, a tak k němu mějte slitování.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Tak já bych žádnej přebytek neměla. Je to krásně upečený a asi jsem se na to neměla dívat poránu hladová… 🙂

  3. lakysa22 napsal:

    Žádný slitoivání nebude!! Von ho pan Macůrek taky nemá – dělat chutě takhle hned poránu a zvzůrečky nikde!!

  4. bozena.fialova napsal:

    Lidičky, já dostala takovej hlad!!! Na pomajdu by určitě nezbylo a i kostičky bych obrala jak mravenečci. 🙂

  5. BOYE napsal:

    Taky to miluju! Ale asi jako jediná z vás (dle ohlasů) jsem pečeným bůčkem saturovaná. V sobotu jsme si ho daly s Benjamínou na Jiřáku na trhu a funěly jsme jak divočáci z bukvic…
    Ovšem, jak tak na to koukám, klidně by se do mě zase vešel nějakej objemnější vzoreček.

  6. sharka.68 napsal:

    krásný chlapský jídlo a dílo….

  7. Vera M. napsal:

    Krásné , všechno už jste řekly za mě . Umí !!

  8. Imelda napsal:

    Už si píšu do seznamu na zítřejší nákup: vepřová žebírka

  9. a.rena napsal:

    V jednoduchosti je síla. Ó, to je dobrota!

  10. hrabeboto napsal:

    Ta tohle je mňamózní. A k tomu pivko.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..