1 kg libového vepřového bůčku
s kostí nebo bez kostí
sůl
kmín
česnek
Bůček nakrájíme na větší kusy, potřeme česnekem se solí a necháme do rána odležet
Maso přemístíme do pekáčku (já pekla v remosce), podlijeme vodou, posypeme kmínem a pečeme do červena a ž je maso měkké.
Pokud je na povrchu masa kůže, nařízneme ji několikrát křížem na čtverečky, aby se lépe propekla. Během pečení několikrát polijeme výpekem
Podáváme s chlebem, kyselou okurkou.
Přebytek můžeme zpracovat na masovou pomazánku.
Pekl Vlastik Macůrek
Když jsem na konci ledna chytila tu svini covid, netušila jsem, jak mne poničí. Vlastik vařil skoro 3 týdny, občas fotil, a tak k němu mějte slitování.
Taky by u nás nezbylo, když to vypadá tak pěkně :-).
Tak já bych žádnej přebytek neměla. Je to krásně upečený a asi jsem se na to neměla dívat poránu hladová… 🙂
Žádný slitoivání nebude!! Von ho pan Macůrek taky nemá – dělat chutě takhle hned poránu a zvzůrečky nikde!!
Lidičky, já dostala takovej hlad!!! Na pomajdu by určitě nezbylo a i kostičky bych obrala jak mravenečci. 🙂
Jo, a ožrala bych chrupavky. Sakra, cestou domů to beru přes řeznictví! Já na to dostala přímo zvířecí chuť!
Taky to miluju! Ale asi jako jediná z vás (dle ohlasů) jsem pečeným bůčkem saturovaná. V sobotu jsme si ho daly s Benjamínou na Jiřáku na trhu a funěly jsme jak divočáci z bukvic…
Ovšem, jak tak na to koukám, klidně by se do mě zase vešel nějakej objemnější vzoreček.
krásný chlapský jídlo a dílo….
Krásné , všechno už jste řekly za mě . Umí !!
Už si píšu do seznamu na zítřejší nákup: vepřová žebírka
V jednoduchosti je síla. Ó, to je dobrota!
Ta tohle je mňamózní. A k tomu pivko.