(2621) Jarní salát

…aneb…než odkvetou pampelišky.

200 g menší těstoviny
100 g šunka nebo kuřecí maso
20 květů pampelišek
10 kapek citronové šťávy
sůl
Těstoviny uvaříme ve slané vodě, ocedíme a necháme trochu vychladnout.
Pampeliškové květy nakrájíme nebo nastříháme tak, aby se rozpadly na nudličky.
Šunku nakrájíme na drobno.
Všechno smícháme dohromady a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvilku rozležet.
Je to nejen dobré, ale i zdravé, především obsahem vitamínu C a karotenu.

Experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

11 komentářů: (2621) Jarní salát

  1. sharka.68 napsal:

    svého času, když nebyly kapary, jsme nakládali poupata pampelišek do solného nálevu..někde to vyhrabu, i když teď kapary běžně k dostání jsou,jak v slaném nálevu, tak ve vinném octovém..ale jak se zdražuje,asi tyhle osvědčené receptíky zase všichni vytáhnou….

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Nakládaná pampelišková poupata tu jsou pod číslem 2151.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..