(2627) Zapékaný květák

1 květák
pohanka podle chuti (autorka  dala 1/3 pytlíku – uvařit podle návodu na sáčku)
1 mrkev
5 vajec
hrst kukuřičné strouhanky
200g uzeného masa (krkna) na kostičky
strouhaný sýr (stačí hrst)
sůl
petrželová nať

Květák uvaříme na skus v osolené vodě i s mrkví,  trochu nasekáme na menší kusy a vmícháme ostatní ingredience. Pokud je nutné zahustíme kukuřičnou strouhankou.
Urovnáme do pekáčku nebo remosky a posypeme strouhaným sýrem.
Pečeme do růžova.

Poslala Jarybarka

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2627) Zapékaný květák

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Technický dotaz na autorku – ta pohanka se předem nevaří?

  2. Vera M. napsal:

    Teda , Evi , ty jsi kreativní . To je určitě tvůj vlastní recept . A na mě smutně kouká pohanka : pořád mě jen hrstkuješ do polívek …

  3. kvetula.v napsal:

    Tedy květák už jsem dělala na ledasjaký způsob, ale zkombinovat s pohankou by mne fakt nenapadlo. Evi, to je na 🥇. Jak začne ta pravá květáková sezona, určitě prubnu. I když v této kombinaci by se určitě dal udělat i dovozový 🤔. Květák můžemena kdejaký způsob😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..