(2628) Pomazánka z pečených paprik

Recept poslala a.rena:

Měla jsem 5 už trochu unavených masitých červených paprik.
Ty jsem prudce upekla skoro do černa, zakryla folií a nechala zapařit.
Potom jsem je oloupala, přidala 1 Lučinu, trochu osolila, opepřila a zakapala citronovou šťávou. Všechno jsem rozmixovala na hladkou hmotu. Pak nastrouhala na hrubo balkánský sýr a promíchala. Solit jen mírně (nebo podle chuti), to obstará balkán a Lučina je taky mírně slaná.
Výsledná pomazánka je sladká po paprikách a zároveň slaná po sýru. Zvláštní chuť a uznávám, že někomu to nemusí chutnat. Myslím, že by se hodila na jednohubky.

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2628) Pomazánka z pečených paprik

  1. Macůrková Jana napsal:

    Dneska začnu z jiného soudku: bylo aso 1/2 6, když nás vzbudily dost silné rány na dveře. Vlastik se zvedl, došel ke dveřím, otevřel a nikde nikdo. Za chvíli zase, to už jsme tušili, co to asi je. – Na dveřích zůstal pověšený adventní věnec z bukvic, ořechů a žaludů. A ten náramně zachutnal strakapoudovi. Jakoby říkal: už jste mi přestali dávat na krmítko slunečnici, tak se holt nevyspíte!!!

  2. Macůrková Jana napsal:

    Já mám připravenou pastu z červených paprik a kapií. Takže jen otevřít, smíchat se sýrem….Zatím jsem dělala jen tvarohovou pomazánku právě s tou pastou. Moc se to v případě Lučiny asi lišit nebude, v případě balkánu určitě ano.

  3. sharka.68 napsal:

    ta fotka je luxusní,voní to z ní až sem…to bych si dala , pěkně k nasucho opečenému toastíku a Malvazii…

  4. lakysa22 napsal:

    U nás se parpiky neunavěj, ale mohla bych zkusit mražený?

  5. Imelda napsal:

    To musí být dobrota, dala bych si.

  6. Francizska napsal:

    Taky bych si dala. Mám ráda takové věci.

  7. kvetula.v napsal:

    Dobrý nápad Reni 👍 Když nebudou unavené papriky, namíchám z paprikové pasty – ještě mám pár skleniček z loňských zásob. A na jednohubky přidat trošku čilipasty? Zkusíme. Barevně se to bude na míse vyjímat😋😎

  8. Vera M. napsal:

    Jen jednou jsem opekala papriky , pak v sáčku “pařila” a pak se mordovala s loupáním.
    A jsem asi mimořádně levá . Šlo mi to dost těžko . Ale bylo to moc dobré. Tenkrát jsem dělala salát na kyselkavo. Obdivuju tedy , komu to jde dobře . Pomazánky miluju

  9. jarybarka napsal:

    Já bych se ujedla Ajvaru tak si myslím,že i toto by mi chutnalo

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..