400 g telecích steaků
sůl a čerstvě mletý pepř
2 PL hladké mouky
2 PL másla
2 PL olivového oleje
50 ml suchého bílého vína
5 PL citronové šťávy
bylinky na ozdobu
Troubu rozehřejte na 75°C. Telecí maso osušte papírovým ubrouskem. Dlaní ruky ho zploštěte a podélně rozříznete napůl. Medailonky osolte, opepřete a obalte v mouce. Přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi rozehřejte olej s polovinu másla a medailonky na něm osmažte, z každé strany asi minutu. Přemistěte do pekáče a nechte v troubě, aby medailonky nevychladly.
V pánvi, kde jste smažili maso, rozehřejte zbytek másla, zalijte bílým vínem, citronovou šťávou a povařte. Dochuťte solí a pepřem. Telecí medailonky vyndejte z trouby, přelijte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami.
Vyzkoušela Jana Macůrková
Moc pěkně to vypadá. A ty krásný hranole! Hned bych si dala.
Když se mi dostane do ruky tele, dělám většinou řízek, ale tohle bych mohla zkusit…
Tak kdybych dostala do ruky telátko, tak hladím a hladím…