6 vajec
6 lžic cukru
6 lžic horké vody
6 lžic oleje
2 hrnky polohrubé mouky
2 vanilkové pudinky
mléko, šlehačka
2 lžíce rumu, cukr
100 g másla
3 vejce ušleháme se 3 lžícemi cukru do husté pěny.
Přidáme 3 lžíce oleje a 3 lžíce horké vody. Poté přisypáváme polohrubou mouku až je hustota asi jako na lívanečky.
Nalijeme do bublinové formy a pečeme do červena. Necháme vychladnout a vyklopíme.
Druhou část vajec, oleje, vody a mouky zpracujeme stejně, ale nalijeme do klasické dortové formy. Tím získáme základní korpus.
Z mléka, cukru a pudinků uvaříme tuhý pudink. Do studeného pudinku zašleháme máslo a rum.
Na základní korpus naneseme krém, položíme mandarinky, které jsme nechali okapat a potřeme ušlehanou šlehačkou. Položíme druhý, bublinový korpus a dozdobíme šlehačkou.
Silikonovou formu vyzkoušela Jana Macůrková
Karásnej!! To Ty sama, nebo Ti k svátku přinesli?
Tak to je bomba …. já bych ho teda nedala, ale věřím, že to bude chutnat. Na mne moc těsta a moc náplně.
Musím napsat, že bych ho chtěla vidět na řezu ….. to není nic proti ničemu, vypadá nádherně 👍👍👍
Mi to připomíná šodo chlebíček. Pekl se v srnčím hřbetu , v cukrárnách kraloval se šlehačkou a třešní nahoře . Měla jsem moc ráda . Dnes už se nevyskytuje
On ten dortík taky byl tak lehoučký. Jinak ten šodó chlebíček byly takové oválky (elipsy), naavrch krém, na něm šlehačka a jedna kompotovaná třešeň nebo višeň
Nádhera! Tos pekla sama – bublinky poprvé? Jestli ano, tak na první dobrou. Nejdřív jsem myslela, že je korpus rozkrojený, ale vypadá to, že je něco pod ním, asi papírová ozdůbka pod dort.
Mimochodem, ten výše zmíněný chlebíček taky pamatuju a nejspíš ho už nikdy v cukrárně nepotkám,…
To jsem pekla pro vnoučeta a taky zmizel.
Bubliny, bubliny .. peknej je!