(2637) Ředkvičkový „špenát“

Čerstvé ředkvičkové listy
sůl
česnek
Vejce
Ředkvičkové listy důkladně omyjemne studenou vodou a nakrájíme nadrobno.
Zalijeme čistou vodou a krátce povaříme (asi 5 minut).
Scedíme, necháme vykapat veškerou vodou.
Lehce osolíme, přidáme drcený česnek a promícháme. Můžeme přidat vejce a použít jako přílohu k masu, nebo použít do závinu (viz další recept).
Pozn: tento „špenát“ je lehce štiplavý, ale chuťově lepší než klasický listový.

Podle nápadu z Facebooku experimentovala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2637) Ředkvičkový „špenát“

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Z hlubin Bramboracky vytahuju – Okénko pro zahrádkáře – ředkvičky.
    Publikováno 14.6.2019 |

  2. sharka.68 napsal:

    já jen dodám, že kdo děláte Wellington, tahle špenátová vložka pod listovým těstem, je lepší,jak ta ze žampionů….a chutná skvěle, když rozválíte mleté na sekanou, potřete a svinete a upečete…
    je fajn, že jsi to prubla a dala to sem…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..