2 svazky ředkviček (20 ks)
lžíce sádla
1 cibule
2-3 vejce
pepř
sůl
salám ( nemusí být)
Omyté ředkvičky nakrájíme na tenká kolečka. Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na sádle a přidáme ředkvičky. Osmahneme je, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka.
Když je všechna voda odpařená, zalijeme ředkvičky rozšlehanými vejci, osolíme, opepříme a mícháme, až se vejce srazí. V případě, že budeme dávat salám, nakrájíme ho na menší kostky a jako první dáme na sádlo zhnědnout. Až potom postupujeme podle receptu.
Ředkvičky zpracovával Petr Zeman
Když mám nedostatek hub,tak dělám smaženici z ředkviček.Nakrájím na kousky,jako houby,dám na cibulku,přidám kmín,pepř a sůl,někdo trochu česneku,zaliju vejci a posypu petrželkou,mňam…