(2646) Jehněčí na fazolkách

jehněčí maso (plec, kýta, odřezky)
fazolové lusky
cibule
rajský protlak
olej nebo sádlo
sůl
pepř

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme kostky masa, opepříme a necháme zatáhnout. Osolíme a dusíme do skoroměkka. Dle potřeby podléváme vývarem, nebo horkou vodou. Přidáme pokrájené fazolky a dusíme až je maso i fazolky akorát. Přidáme rajský protlak, provaříme a případně dosolíme.
Podáváme s vařeným bramborem nebo pečivem dle obliby.

Poslala Květoslava

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

14 komentářů: (2646) Jehněčí na fazolkách

  1. Macůrková Jana napsal:

    Mám v mrazáku jak jehněčí, tak fazolky. Takže budou. Ale dělám je trochu jinak.
    Fazolky ovařím ve slané vodě, poté nechám jen lehce dopéct s masíčkem. Na talíř plátky masíčka, vedle toho celé dlouhé lusky fazolek, přelít výpekem. Brambůrky vedle toho. Bez protlaku.

  2. lakysa22 napsal:

    Já to zkusím podle Květule, myslím, že ten prtlak tomu dodá šmrnc. Maso by bylo, jen ty fizule se musej dokoupit. A pak jsem zvědavá, koho pozvem – jehněčího je přes kilo a sr trávník jen jeden.

  3. Francizska napsal:

    Já se hlásím.😀😀 Jehněčí milují, Květa dělá chutě.

  4. Vera M. napsal:

    Fazolky “ na červeno” mi úplně učarovaly v Chorvatsku v hotelu v Tučepi . Mňam , úžasné . Jehněčí , to je Top . Žes to dala dohromady , to koukám .

  5. kvetula.v napsal:

    Když jsem k ovečkám měla i zahrádku, pěstovala jsem keříčkové fazole, jejichž lusky oblibuju ve všech možných úpravách. Ke konci sezony už jsem lusky nesklízela a nechala fazolky dozrát. Už velké fazolky, ale s ještě neztvrdlými slupkami jsem blanšírovala a zamrazila. V této úpravě taky byly vynikající. Dneska používám kupované, krájené mražené.
    Místo jehněčího/skopového lze bez problémů použít vepřové plecko.😋😎

  6. Imelda napsal:

    Keříčkové fazole mám zaseté a už jen čekám až vylezou. Letos jsem je dávala kvůli počasí později. Recept se mi bude hodit, zase to bude něco jiného, většinou je mívám na smetaně, nebo s cibulkou a slaninou. Akorát místo jehněčího je budu mít s vepřovým.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..