Dostala jsem od známého celou vepřovou bránici.
A vzpomněla jsem si na Vlastikovu maminku, která pekla v bránici zabalenou sekanou.
1.5 kg mleté směsi na sekanou podle vlastní chuti
1 vepřová bránice
Bránici jsem namočila asi na půl hodiny do vlažné vody. Potom jsem ji opatrně roztáhla na plochu stolu.Sekanou jsem vytvarovala do menších dvou šišek a opatrně zabalila do bránice. Blána zabrání vytečení šťávy a sádlo (světlé proužky) dodá sekané i na povrchu vláčnost.
A potom už stačilo jen pomalu upéct.
Pekla Jana Macůrková
Abyste neřekly, že tenhle týden není maso.
To je paráda!
bránici jsem neviděla několik let..ty máš kliku….
Zkus se domluvit s nějakým řezníkem, občas se dá někde objednat. Já ji dostala ve statku,Pavel zabíjel a chtěl ji vyhodit. Tak jsem zařvala PRRRR a byla moje. Ta celá vyjde tak na 4 šišky a dá se i zamrazit. Potom ve vlažné vodě rozmrazit a pmalu rozložit na plochu.
To je pecka, už jsem dlouho neměla
Ty bláho, vypadá to jako tvář Freddyho Kruegera z Noční můry v Elm Street 🤦♀️
Přiznávám se, toto jsem asi nikdy nejedla …. jako sekanou ano, ale ne v bránici. Nebo o tom asi nevím nebo mám LAHOSIP. 🤣🤣
Ale sekačka vypadá krásně 👍👍
Tak to je výstavní kousek a voní i z té fotky. 🙂