(2662) Jahody v rumu

cca 1/2 kg menších pevných jahod
4 – 5 lžic cukru
rum
Jahody odstopkujeme a nasypeme do sklenic. Průběžně prosypáváme cukrem. Když je sklenice plná, zalijeme rumem. Necháme asi 14 dní louhovat.
Používáme na koktejly, poháry pro dospělé….

Zkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

9 komentářů: (2662) Jahody v rumu

  1. Nella napsal:

    😰No nazdar, hluboký obdiv, to si ani nedovedu představit.

  2. Haderach Kwisatz napsal:

    Asi dobrej konzervant, ale preferovala bych sežpapání jahod za syrova. Jenže já je musím kupovat, takže jasně k nim mám jinej přístup…

  3. Vera M. napsal:

    Krásné jahody . To víš že jo . Budu konzumovat koktejly tohoto druhu a kupovat xxxxl

  4. adela.adale napsal:

    Loni při nadbytku ostružin jsem vyzkoušela jeden recept (přinesla mi ho teta, název kouzelný – „ohnivé ostružiny“: oprané a osušené ostružiny ve sklenici prosypat cukrem, protřepat a zalít rumem. Protože ostružin bylo hodně, stoupala spotřeba rumu. Tak jsem fázi prosypávání ve sklenici vynechala, nasypala do mísy, prosypala cukrem, občas lehoulince míchla, no spíše protřepala Ovoce kapku změklo, líp se to nandavalo do skleniček, a pak už jen zalít tím rumem. Já jsem ještě zvonem odsála vzduch. V chladné spíži, ve sklepě či v lednici to vydží (mám ještě teď), a dobré je to na pohárky, zmrzlinu, i jen tak. A myslím, že se to dá použít i na jiné ovoce (i na ty jahody) a i s jiným alkoholem. Jen ty ostružiny jak nebyly změklé, tak toho rumu potřebovaly hodně.

  5. Imelda napsal:

    Manžel prosypával nějaké to ovoce cukrem. Když bylo víc černého rybízu, ostružin, nebo i arónie, ale zalít to ještě rumem, tak to nás ani jednoho nenapadlo. To by byla dobrota.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..