Pro 4 osoby nebo 1 Zemana
600 g kuřecího masa ( může být cokoliv – prsa, stehýnka, křídla)
Já měl 1 kuře, které jsem si naporcoval a prsa použil na nudličky s nivou a brokolicí.
2 větší cibule
sůl
pepř
máslo na vymazání pekáčku
tatarka ( light nebo obyč.)
100 – 150 g sýr eidam plátky
Vymažeme si pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky kuřete, osolíme, opepříme podle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou ( když je víc masa, je možné naředit půlkou bílého jogurtu). Nakonec zakryjeme plátky sýra. Na přilepšenou je možné položit pod sýr pár plátků šunky. Zakryjeme a pečeme 20 minut při 250 st. Potom odkryjeme a dopečeme tak, aby sýr měl pěknou barvu. Cibule pustí dost šťávy, tatarka udělá také své, takže maso je křehké a šťavnaté.
Doporučuji k tomu bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.
Připravil Petr Zeman
Znam to s majolkou, ale jeste jsem to nezkousela.
A opět ten krásný ubrus.
Nepochybuji, že maso je křehké a šťavnaté, majolka, zde tedy tatarka, udělá divy. Ale zdá se mi dost krátká doba přípravy. I při těch 250 st. nějakou dobu trvá, než se všechny suroviny vůbec prohřejí a po odklopení je sýr hotový za chviličku. Asi bych to trápila přiklopené delší dobu, třeba i při poněkud nižší teplotě.
To mě napadlo taky hned , sice není na kosti … tak budeme kuchaři věřit .
Obrázek se mi taky moc líbí celkově a je to hodně zvláštní recept . Šťavnaté to bude !
Vypadá to hezky, krásně naservírované – možná by to šlo i z prasátka, když já kuřtecí ne…
Ale mít doma takového kuchaře není k zahození….👍
Recept se mi líbí, vyzkouším.