(2668) Tchýnino výtečné kuřecí s tatarkou

Pro 4 osoby nebo 1 Zemana

600 g kuřecího masa ( může být cokoliv – prsa, stehýnka, křídla)
Já měl 1 kuře,  které jsem si naporcoval a prsa použil na nudličky s nivou a brokolicí.

2 větší cibule
sůl
pepř
máslo na vymazání pekáčku
tatarka ( light nebo obyč.)
100 – 150 g sýr eidam plátky

Vymažeme si pekáček kouskem másla, na něj poklademe na kolečka nakrájenou cibuli, pak kousky  kuřete, osolíme, opepříme podle chuti. Pak zalijeme celou tatarkou ( když je víc masa, je možné naředit půlkou bílého jogurtu). Nakonec zakryjeme plátky sýra. Na přilepšenou je možné položit pod sýr pár plátků šunky. Zakryjeme a pečeme 20 minut při 250 st. Potom odkryjeme a dopečeme tak, aby sýr měl pěknou barvu. Cibule pustí dost šťávy, tatarka udělá také své, takže maso je křehké a šťavnaté.

Doporučuji k tomu bramborovou kaši nebo šťouchané brambory.

Připravil Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2668) Tchýnino výtečné kuřecí s tatarkou

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Znam to s majolkou, ale jeste jsem to nezkousela.

  2. bozena.fialova napsal:

    Nepochybuji, že maso je křehké a šťavnaté, majolka, zde tedy tatarka, udělá divy. Ale zdá se mi dost krátká doba přípravy. I při těch 250 st. nějakou dobu trvá, než se všechny suroviny vůbec prohřejí a po odklopení je sýr hotový za chviličku. Asi bych to trápila přiklopené delší dobu, třeba i při poněkud nižší teplotě.

  3. lakysa22 napsal:

    Vypadá to hezky, krásně naservírované – možná by to šlo i z prasátka, když já kuřtecí ne…
    Ale mít doma takového kuchaře není k zahození….👍

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..