(2679) Nakládaný celer Milušky Šplechtové

dva střední celery
1,5 litru vody
sůl
cukr
pepř
ocet
Celer očistit a nakrájet tak na 1-2 silné plátky.
Do vody rozpustit cukr, sůl, pepř a ocet, vše podle chuti, prostě lák.
Do láku dám celer, bobkový list a nové koření. A pak vařím. Celer nesmí moc změknout Pak odstavím a  dám vychladnout.Pak to celé přeliju do kameňáku a nechám tak dva týdny odležet v chladu. Je to jednoduchý a zdravý.

PS: já nemám kameňák, tak do velké sklenice a chladu a tmy.

Recept Milušky Šplechtové, resp. paní Evy Hrušínské vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2679) Nakládaný celer Milušky Šplechtové

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Kameňák nemám, chlad a tmu v bytě neudělám – tak dej vědět, jakej byl.

  2. IvaC napsal:

    Mám ráda nakládaný celer,ale toto mi přijde pracné.Syrový celer nakrájím ,nebo nakrouhám,zaleju okurkovým nálevem a dám zavařit.Za pár dnů,mňam,mňam….

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..