(2691) Lilky po italsku

1 – 2 velké lilky
1 velká bílá cibule
olivový olej (slunečnicový)
sůl
pasírovaná rajčata
sýr na strouhání
bylinky podle chuti

Lilek nakrájíme na plátky cca 0,5 cm silné
Osolíme a necháme změknout.
Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme na něj cibuli, nakrájenou na půlkolečka.
Necháne lehce zesklovatět, položíme na ni lilky a pečeme až jsou měkké.
Zalijeme pasírovanými rajčaty, přidáme bylinky podle chuti (bazalka, tymián, provensálská směs…), lehce posypeme strouhaným sýrem a podáváme s bílým chlebem.

Vyzkoušela Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Bezmasá jídla. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2691) Lilky po italsku

  1. Iva Janovská napsal:

    Rychlé, lehké, letní. Určo vyzkouším.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..