(2693) Vepřový jazyk se zeleninovou rýží

1 – 2 vepřové jazýčky
250 g rýže
zeleninová směs (mrkev, hrášek
sůl
pepř
koření podle chuti
ochucená majonéza (podle chuti)

Jazýčky dáme vařit do osolené vody, do které přidáme koření podle chuti. Nejčastěji používám divoké koření. Když jdou jazýčky oloupat, olooupeme je, a dáme na pekáček ještě chvíli dopéci. Poté nakrájíme na plátky. Podáváme se zeleninovou rýží – rýži zalijeme vodou asi o dva cm, osolíme, přidáme jedni lžíci oleje a dáme dusit do trouby. Když zmizí skoro všechna voda, vmícháme zeleninu a ještě necháme v troubě asi 10 minut dusit.
Maso můžeme ochutit ochucenou majonézou, dipem, hořčicí ap podle chuti.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2693) Vepřový jazyk se zeleninovou rýží

  1. Macůrková Jana napsal:

    Tak už zase vidím, i když u mě se nic neobejde bez komplikací (mám rozštěp sítnice, takže nešel použít laser, no alespoň jsem ušetřila 9500,-) a tak se to bude o něco déle hojit.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..