(2694) Aspik

Potřebujete malé pohoštění?

2 želatiny malé
šunka
sterilovaná zelenina –
kukuřice, mrkev, hrášek
ocet nebo nálev z okurek
Želatinu necháme nabobtnat v nálevu z okurek a sterilované zeleniny. Podle chuti můžeme dokyselit octem.
Do formiček (nejlépe silikonových) dáme vrstvu zeleniny, přilijeme trochu želatinou, dáme další vrstvu (šunka + mrkvička) a zalijeme až nahoru želatinou.
V ledničce necháme ztuhnout  vychladit.
A můžeme nabídnout, nejlépe s bílým pečivem.
Pozn: můžeme použít i sterilované houby, Případně nahoru dát trochu br.salátu. Dozdobit po vyklepnutí majolkou.

Pohoštění připravila Jana

Příspěvek byl publikován v rubrice Studená a dietní kuchyně. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

3 komentáře: (2694) Aspik

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Tady si dovolím přidat radu – když před vyklepnutím ponoříte formičky na chviličku do teplé vody (stačí 50°), jde to krásně ven a želatina se nepotrhá.

  2. Iva Janovská napsal:

    Šiš, sliním, jen to vidím!

  3. Jiřina napsal:

    Aspik můžu jen tak, bez ničeho. Pěkně studený z lednice v tomto vedru bude super.:)

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..