2 kg přerostlých okurek
2 kg cukety
5 kusů větší cibule
3 lžíce soli
špetka mletého pepře
Okurky a cukety (cukety oloupeme) nastrouhat na hrubém struhadle (strouhala jsem na struhadle na řepu) promícháme se solí a necháme odležet 2 hodiny.
Po dvou hodinách slijeme vodu a přidáme cibuli, promícháme a přidáme oblíbený nálev.
Vše promícháme a plníme do sklenic. Sterilizujeme 10 min na 85 st.C.
Ochutnávku připravila Jana Macůrková
To jen, abyste těch cuket neměly málo. On takový cuketový absťák není nic příjemnýho, že jo? Já před chvílí přinesla ze zahrady jeden ne Zeppelin, ale přímo Hindenburg. Půjde do buchty a do patlejchu na špagety.
Nemaje cuket ni okurek…
Mohu příští týden dovézt? V sobotu tu bude Vašek, tak si můžeme udělat výlet a přijet na kafe.