(2712) Cuketová čína podle Petra

1 větší cuketa
2 hrnky na kostky nakrájený měkký salám
3 vejce
polévkové koření
worcestrová omáčka
1 lžíce brambor.škrobu
sůl
kari koření
sladká paprika
plnotučná hořčice
kečup
mletý pepř
2 cibule
olej

Očistěnou cuketu nakrájíme na kostičky a zamícháme s ostatními surovinami. Dáme na 2-3 dny do lednice a pak na pánvi opékáme, až cuketa změkne. Podáváme s rýží nebo novými bramborami.

  1. V receptu je psáno ,,opékáme“. Po vyndání z lednice jsem zjistil, že je směs pod vodou, kterou cuketa pustila, takže i s ní na pánev a nepekl jsem, ale podusil. Během dušení je nutné častější míchání. Pokud cuketa neměkne, přidal jsem trošku vody a také jsem dochucoval. Absolutně luxusní mňamka.

Jo, abych nezapomněl. Dal jsem si tam lžičku chilli.

Připravil Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2712) Cuketová čína podle Petra

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    Krásně naservírovaný, jako obvykle krásnej ubrus, ale salámovou „čínu“ by mi manžel hodil na hlavu.

  2. kvetula.v napsal:

    Já bych na tu čínu naložila kuřmaso a tu cuketu bych přidala na pánev až při konečné úpravě. To chilli bych taky přidala 😉

  3. lakysa22 napsal:

    Krásný ubrus i talíř…já bych to zblajzla bez samálu…

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..