(2714) Demikát

2 cibule
brambory
sůl
bryndza
kmín
petrželka
Cibule oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky. Spolu s drceným kmínem je vmícháme do brynzy.
Horkým vývarem z vařených brambor brynzu zalijeme a šlehačem vyšleháme dohladka – není nutný šlehač, stačí obyčejná vidlička, jde o dobře.
Demikát rozdělíme do misek nebo talířů, podáváme s plátkem černého chleba a sypaný petrželkou.

PS: já jsem ještě přidala trochu vařených brambor.

Slovenskou polévku připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2714) Demikát

  1. Iva Janovská napsal:

    Ta je výborná, dáváme si ji každý rok, když vyrazíme do lázní do Turčianských Teplíc. Bryndzu kupujeme na salaši a vozíme domů, ale na polívku dělanou doma nikdy nezbyde.

  2. Vera M. napsal:

    Ahoj , já si ji vařivala kdysi , když byly děti ještě maličké . Nesměla chybět červená paprika a pozor- míchat . Brynza je prostě sýr s za chviličku je schopna se přichytit na celé dno. Je to moc dobré, ale bacha na Karla Vlacha

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..