500 g mletého hovězího masa
1 velká červená paprika
1 velká zelená paprika
2 cibule, olej
4 stroužky česneku
1 lžička pepře, 1 lžička kmínu
1 lžička mletého chilli (nebo čerstvá chilli paprička)
limetka, sůl
Fajitas mají nespočet variant. To jen abyste mně opět nekamenovali.
Maso umelema nahrubo nebo nakrájíme na nudličky (to spíš u kuřecího masa).
Smícháme s kořením a trochou limetkové šťávy a necháme asi 1/2 hodiny odležet.
Na pánvi osmahneme na trošce oleje cibuli nakrájenou na půlměsíčky a papriky na nudličky. Přidáme drcený česnek.
Přidáme maso a opékáme až je měkké.
Můžeme podávat s tortilami, rýží, fazolemi nebo chlebem
Dozdobím lístky bylinek, já dala vavřínovou větvičku a pár krevetek.
Pozn: našla jsem fajitas s huvězím masem (nejčastěji), kuřecím, ale právě i s krevetami. Použila jsem hovězí a ty 4 krevetky na ozdobu. Podávala jsem s rýží.
Experimentovala Jana Macůrková
Občas dělám – a i s fazolemi zamotám do tortily.
I já. A kmín dávám římskej.