(2728) Ovarová polévka kroupová

1 vepřové kolínko
pepř podle chuti
sůl podle chuti
4 stroužky česnek
1 lžíce majoránka
velké pšeničné kroupy
Vepřové kolínko dáme vařit. Když je maso měkké, oddělíme si kousek masa s kůží do polévky a zbytek sníme jako ovar nejlépe s křenem nebo hořčicí.
Maso, které jsme si nechali zvlášť nakrájíme na kousky a vrátíme do polévky.
Přidáme sůl, pepř, majoránku a nastrouhaný česnek a ještě chvilku povaříme, a nakonec přidáme uvařené velké kroupy. Ty můžeme uvařit i zároveň s polévkou.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Polévky a nápoje. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

7 komentářů: (2728) Ovarová polévka kroupová

  1. sharka.68 napsal:

    tohle vypadá spíš jako česnečka s kroupama..u nás se dává i kořenová zelenina, hrášek, aby byla polévka barevnější a veselejší… ale je to asi krajová záležitost

  2. jarybarka napsal:

    Mňam s kroupama tu bych si dala.

  3. Vera M. napsal:

    V OV takový patrový bufet naproti Domu potravin . Tato polévka – jen ten vývar s kroupami a na kyselkavo !! Dávali tam trošku octu . Porce za 1 Kčs .
    O pauze plno studentů

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..