(2736) Aljašská treska na zelenině

treska
1 kedlubna větší
paprika tří barev
mladá cuketa
trochu hříbků (nebo žampionů)
mladá cibulka
může být brambor, batát, pórek
sůl,
olej,
koření podle chuti,
máslo
citron

Zeleninu nakrájíme na vetší kusy, osolíme, promícháme s trochou oleje, kořením a nasypeme do pekáče.
Tresku naporcujeme, osolíme, posypeme kořením, položíme kůží nahoru na zeleninu a poklademe několika malými kousky másla.
Pečeme v troubě cca 30 minut,tresce to stačí a zelenina zůstane krásně křupavá).
Na talíři pokapeme tresku několika kapkami citrónové šťávy.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

5 komentářů: (2736) Aljašská treska na zelenině

  1. jarybarka napsal:

    Super zdravé a letní jídlo.
    Rybu se zeleninou a houbami můžu kdykoli.

  2. Imelda napsal:

    To musí být moc dobré. Ukládám mezi recepty.

  3. BOYE napsal:

    Po pečený rybě mi jde hu..sta vandrem už několik dní. Ale mně je líto hub k rybě a ryby k houbám. Kdybych měla hříbky a rybu zároveň doma, jsou to pro mě dvě jídla. Stejně tak nedělám houby nebo rybu se sýrem. Ovšem nepopírám, že bych případným zkušebním vzorkem nepohrdla a pak možná přehodnotila svůj postoj k dané kombinaci.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..