treska
1 kedlubna větší
paprika tří barev
mladá cuketa
trochu hříbků (nebo žampionů)
mladá cibulka
může být brambor, batát, pórek
sůl,
olej,
koření podle chuti,
máslo
citron
Zeleninu nakrájíme na vetší kusy, osolíme, promícháme s trochou oleje, kořením a nasypeme do pekáče.
Tresku naporcujeme, osolíme, posypeme kořením, položíme kůží nahoru na zeleninu a poklademe několika malými kousky másla.
Pečeme v troubě cca 30 minut,tresce to stačí a zelenina zůstane krásně křupavá).
Na talíři pokapeme tresku několika kapkami citrónové šťávy.
Připravila Jana Macůrková
Super zdravé a letní jídlo.
Rybu se zeleninou a houbami můžu kdykoli.
To musí být moc dobré. Ukládám mezi recepty.
Po pečený rybě mi jde hu..sta vandrem už několik dní. Ale mně je líto hub k rybě a ryby k houbám. Kdybych měla hříbky a rybu zároveň doma, jsou to pro mě dvě jídla. Stejně tak nedělám houby nebo rybu se sýrem. Ovšem nepopírám, že bych případným zkušebním vzorkem nepohrdla a pak možná přehodnotila svůj postoj k dané kombinaci.
Dělali jsme rybu s houbami mockrát a je to vynikající.V lese nerostou jen hříbky.Ty jsou moc jemné chuti i když voní skvěleJá k rybě -pravda bývá to jen kapr- nejraději používám babky.Jsou dost výrazné a v sosu se zeleninou strašně dobré.
30 minut? to je až moc ne?