1 balení (200 g) krabích tyčinek
1 smetana na šlehání (33%)
1 cibule
4 lžíce majonézy
sůl
Krabí tyčinky a cibuli nakrájíme nadrobno.
Smetanu ušleháme, smícháme s majonézou a osolíme.
Poté jemně vmícháme krabí tyčinky a cibuli
Podáváme s měkkým chlebem.
Pozn: podle chuti lze přidat křen, a to je asi nejlepší varianta, kterou ze připravit.
Pozn: kdo máte možnost – v Makru mají velké 1 nebo 2 kg balení „krabího“ masa, je lepší než ty tyčinky.
Připravila Jana Macůrková
cibuli dejte bílou nebo ji spařte, a nechte okapat, jinak vám zabije a přebije tu chuť surimi tyčinek nebo kousků (no,ony skoro žádnou nemají)…. já dávám ještě trochu limetkový š´távy a bílej pepř, ale dělám z vařený tresky, z tohodle ne..přijde mi to zadarmo drahý (a Jano,to není nic proti Tobě)
S krabíma tyčkama to je u nás stejný, jako s „čínskejma polífkama“. Víme, že je to svinstvo, dobrýho pro tělo v tom není VŮBEC nic, ale nám to chutná. Jeden z mých synků považuje jakoukoli slavnost za nevydařenou, když na ní chybí krabí salát, nebo aspoň umazánka. A cca jednou měsíčně si dáváme k večeři čínský nudle z pytlíku. Slabším náturám se omlouvám za strašení gastropeklem.
Jinak jak píšeš: Z tresky je vynikající, i z jiných bílých ryb je skvělý.
A celer s jablky – Úsměvčina poznámka – nikdy ryby nezkazí.
Já teda přidávám jablko a celer …. u nás to je top, ale chápu, že každý má jiné chutě.
Smetanu ne, cibule může být, majolka dle potřeby. Chutná všem.