(2752) Žabí stehýnka smažená

Žabí stehýnka
vejce
hladká mouka
strouhanka
sůl
Žabí stehýnka umyjeme a osušíme. Pokud máme rádi maso kořeněné, okořeníme podle chuti, já mám ráda přírodní.
Osolíme a obalíme v klasickém trojobalu.
Smažíme velmi pomalu.
Příloha: hranolky, brambory, br.kaše.

Mlsala Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

19 komentářů: (2752) Žabí stehýnka smažená

  1. Macůrková Jana napsal:

    Tak tuhle specialitu jsem si nemohla schovat. Takové krásné dvě prdelky jsou na neděli jak dělané.

  2. IvaC napsal:

    Tak za prvé Ti Jani držím všechny palce,které mám a za druhé obdivuji,že jsi se do těch stehýnek vůbec pustila.Kde jsi k nim přišla a blbě se zeptám,jsou cítit rybinou ,nebo nikoliv?Děkuji a měj se,vydrž….

    • sharka.68 napsal:

      Ivo, než se ozve Jana – mívá je makro a globus..mražená…chutná to přibližně jako kuře..rybinou cítit nejsou..nejsou to ryby…

      • Macůrková Jana napsal:

        Přesně tak. Nejvíc to připomíná jemnémasíčko z kuřecích křidýlek.
        A grilovaný budou zítra.

        • sharka.68 napsal:

          tak to prosím nafoť a pochlub se.. a marinádu popiš..já dávám , trochu oliváče, bílého vína, jemně česneku,limetu,malinko soli a bílého pepře a rozmarýn nebo střídám s tymiánem…
          a je to hned…

          • Macůrková Jana napsal:

            Fotím vždycky, jen u té marinády budu asi střídmější. Ale kdy, to pošlu na Bramborku nevím. Mám tu 230 receptů, které musím uspořádat a jsem teď víc po doktorech než u kompu.

          • Vera M. napsal:

            Shari , díky . Zkusím dle tebe marinované na gril a také řízky . Tohle určitě sním , možná i nějaké červy v nějaké podobě ( nevím ), jediné , co fakt ne – hmyz s křídly a kobylky taky nechci NIKDY , a to NIKDY chroupat . Zakoupila jsem mražené v 🌎 a vypadají prostě jako kuřecí stehna bez kůže …

  3. BOYE napsal:

    Lidi zlatý, já nějak nevim. Žábám se vyhýbám. Už jsem pojedla a opakovaně pojídám, kde co. Potvory obratlé i bezobratlé, hmyzy a obludky různorodé, ptactvo nebeské i pekelné havěť suchou i slizkou, ale žáby ne. A věřím, že by mi asi i chutnaly. Jenomže když mi bylo tolik, že jsem ani nechodila do školy, můj starší, ekologicky uvědomělý bratranec vedl k nám malým a blbým zasvěcenou řeč o tom, že je „lidská hnusná lumpárna“ pojídat maso ze zvířat, která nesníme celá. A jako příklad uvedl žáby a jejich farmový chov… Je to hodně přes padesát let a ve mně to zůstalo. (A ano, s tím samým bratrancem jsme si hráli na jihoamerické indiány a pekli na klacku vlastnoručně „ulovená“ morčata a v rámci ekologického zpracování z jejich kůží jsem šila mokasíny pro své panenky. Tehdy nám máma oznámila, že už nikdy nedostaneme žádná zviřátka…)

  4. Usmev.na.moji.tvari napsal:

    Já také nevím, o dovče jsem poprvé jedla hovězí jazyk (jako už jednou to měl někdo v hubě), ale byl vynikající 😋😋😋, tak možná časem zkusím i žabí stehýnka ….. uvidíme. Já je pořád vidím na tom rybníčku tady u nás, jak tam krásně kvákají a jsou kouzelné 🥰🥰

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..