malé lístky kadeřávku
vejce
hladká mouka
sýr na strouhání
trocha mléka
strouhanka
olej na smažení
Lístky (nejlépe z vrcholků roslin) dobře omyjeme a osušíme.
Z vajíčka, mouky, mléka a sýra si připravíme těstíčko, ve kterém lístky namáčíme.
Poté je vložíme do strouhanky, lehce obalíme, a ihned vkládáme do rozpáleného oleje.
Smažíme do růžova a podáváme se zeleninovým salátem.
Smažila Jana Macůrková, foto ilustrační, neboť jsme nestihli nafotit.
Jo, to bych si s chutí křupla taky. Škoda, že není vzoreček.
Kaderavek teda asi v Praglu nekoupim. Zkusim kapustu.
Ten já oblibuju, tož 👍👍
Jednou jsem takhle viděla v televizi jako velkou pochoutku italského, staršího a váženého kuchaře takto smažit šalvějové lístky.Šalvěje mám mraky,taky zkusím…
a pak dělal vitello tonnato..a bylo to božííííí (taky s lístkama šalvěje…)
No jo,to je pravda,tak to jsem ráda,že to taky někdo viděl….