3/4 kg kvalitních pevných hub
3/4 l mléka
6 žloutků
6 bílků
250 g krupičky
1 cibule
máslo
sůl, pepř
Houby očistíme a nakrájíme na drobno. V kastolku rozpustíme máslo, přidáme na jemno nakrájenou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme houby, osolíme, přidáme pepř a dusíme cca 20 minut.
V misce smícháme žloutky, mléko a krupičku a necháme sai 1/2 hodiny nabobtnat.
Z bílků ušleháme sníh s trochou soli. Vmícháme do mléka s krupičkou a žloutky.
Houby necháme trochu zchladnout, přidáme ke směsi s krupicí, nalijeme na máslem
vymazaný a krupičkou vysypaný pekáček a zapečeme až je povrch červený a hmota se nelepí na špejli.
Šumavský recept oprášila Jana Macůrková.
Zajímavý recept. Hubník znám, toto ne.
Tohle joooo. Dala bych si , houby nemám …
Houby mám, ale požadují je Pražáci, tak nebude nic. Ale bude to skvělé …. škoda, že není foto 😉