(2276) Bůčková kapsa s mrkví

1 kg libový bůček s kůží
sůl
kmín
mrkev (baby karotka)
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na delší hranolky a osolíme. Pokud máme baby karotku, tak jenom lehce osolíme.
Bůček prokrojíme na kapsu a nacpeme mrkví.
Spojíme párátkem nebo jehlami tak, aby mrkev nepadala ven.
Kůži na povrchu nakrájíme na kostičky, aby se tuk dobře vypekl.
Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou nebo vývarem.
Pečeme asi 1,5 hodiny až je maso měkké.
Pozn: čekala bych, že mrkev bude hodně měkká, blátivá a opak byl pravdou, byla v konzistenci dušené mrkve a byla výborná.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

12 komentářů: (2276) Bůčková kapsa s mrkví

  1. Haderach Kwisatz napsal:

    No to je parádně upečený!

  2. lakysa22 napsal:

    To je krásně upčečený! Beru a může bejt i bez mrkve!

  3. Francizska napsal:

    Pečený bůček, koleno…. Mňam.

  4. Jiřina napsal:

    Bůček máme moc rádi a tento je opravdu nádherný. 🙂

  5. IvaC napsal:

    Dnes je ten bůček jiný, dříve se třásl,jen vás viděl,Dnes člověk prorostlý hůře shání, už se taková prasata nedělají,ale dobře upečený, to je luxus..🐷🐷🐷

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..