1 kg libový bůček s kůží
sůl
kmín
mrkev (baby karotka)
Mrkev oškrábeme, nakrájíme na delší hranolky a osolíme. Pokud máme baby karotku, tak jenom lehce osolíme.
Bůček prokrojíme na kapsu a nacpeme mrkví.
Spojíme párátkem nebo jehlami tak, aby mrkev nepadala ven.
Kůži na povrchu nakrájíme na kostičky, aby se tuk dobře vypekl.
Osolíme, posypeme kmínem a podlijeme vodou nebo vývarem.
Pečeme asi 1,5 hodiny až je maso měkké.
Pozn: čekala bych, že mrkev bude hodně měkká, blátivá a opak byl pravdou, byla v konzistenci dušené mrkve a byla výborná.
Připravila Jana Macůrková
No to je parádně upečený!
Jo, bůček, ten já umím. Taky vždycky mizí jak pára nad hrncem.
Mam hlaaaaaad.
Jani , v minulých letech jsi přišla do řeznictví a tam bůček a nic víc. Jo, ještě u nás měli kotletky , ale dali ti každou jinou . Jednu od krčku a druhou libovou .
A fčil udělej nastejno .
A v pečení bůčku je naše generace na medajli
Věruško, já ti děkuji za sdělení, ale já to pamatuji taky. Ale i z toho bůčku se dalo uvařit, když to člověk uměl. Jen si vem, kolik receptů je z bůčku na Bramboračce.
Vůbec nic proti bůčku nemám . Já si bůček dám s chutí
To je krásně upčečený! Beru a může bejt i bez mrkve!
Recept 562 – dukátové buchtičky pro dědečka.
Jj á nechci pro žádnýho dědja! Já chci pro sebe..
Pečený bůček, koleno…. Mňam.
Bůček máme moc rádi a tento je opravdu nádherný. 🙂
Dnes je ten bůček jiný, dříve se třásl,jen vás viděl,Dnes člověk prorostlý hůře shání, už se taková prasata nedělají,ale dobře upečený, to je luxus..🐷🐷🐷