(2792) Slávky podle Petra

20 dkg vyloupaných slávek
1 PL sojové omáčky
1 PL worchestru
4 lžíce thajské studené omáčky s chilli a česnekem
mungo klíčky
bambusové výhonky
olej

Slávky propláchneme a osušíme na papírové utěrce. Na oleji je zprudka ze všech stran orestujeme, zalijeme vodou a necháme podusit dokud cca půlka vody nezmizí. Pak přidáme bambusové výhonky, klíčky, sojovku, worchestr a omáčku a pomalu podusíme, dokud nezůstane jen hustější omáčka. Dochucení je na každém. Jak si to udělá, takové to bude mít . Dobrou chuť

Experimentoval Petr Zeman

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: (2792) Slávky podle Petra

  1. a.rena napsal:

    Á, pan Petr, už dlouho od něj nic nebylo. Tentokrát se mi nezavděčil – mušle a jiné moc nemusím. Ale dobré to bude pro toho, kdo má rád „potvory z moře vytažené“.😀

  2. Vera M. napsal:

    Já slávky a mořské potvory miluju , ale spíše na “evropský “ způsob , takže nevím …
    Petrovi věřím , ale … já ty thajské , indické apod . chutě ne že nemusím , ale fakt nemůžu ani

  3. lakysa22 napsal:

    Kdyby bxl zvzůreček, tak by mě pan Petr ukecal..

  4. kvetula.v napsal:

    U nás nepatří mušle k nejoblíbenějším, ale myslím, že by to mohla být skvělá inspirace, jak naložit s kuřprsem 😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..