(2822) Ravioli

Na těstoviny

200 g hladké nebo semolinové mouky
2 vejce velikosti M (mají cca 60 g)
špetka soli
olivový olej/mléko (podle potřeby a velikosti vajec, většinou stačí cca 2 lžíce)

Náplň:
250 g špenátu
125 g ricotty
50 g parmezánu
muškátový oříšek
sůl
pepř

Na dokončení
50 g másla
3 lístky šalvěje
hrst parmezánu

Připravte si těsto na těstoviny. Nechte jej odpočinout v lednici, poté jej vyválejte nebo vylisujte strojkem na těstoviny na tenké pláty.

Připravte si náplň. Pokud máte čerstvý špenát, spařte jej několik minut ve vroucí vodě, poté přeceďte a nakrájejte nožem na menší kousky. Pokud máte mražený, jednoduše jej rozmrazte a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Poté smíchejte špenát s ricottou a s vajíčkem, osolte, opepřete a přisypejte trochu  muškátového oříšku.
Pozn: já použila směs masa, která musí být dost tuhá, aby se ty minitaštičky daly vyrábět.

Těsto rozkrájejte na obdélníčky cca 2 x 5 cm, dávejte malinko náplně a pevně přitiskněte okraje k sobě.
Vaříme v osolené vodě cca 10 – 12 minut.

Připravila Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: (2822) Ravioli

  1. Inka napsal:

    Tak i když těstoviny doma vyráběné u nás běžně jedou, na plněné jsem si nikdy netroufla. A to jsem dostala i formičku. Nebyl by recept na masovou náplň?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..