hovězí maso
(kližka)
sterilovaný hrášek
olej
cibule
škrob do masitých jídel
sůl
pepř
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme hovězí maso a necháme ho zatáhnout.
Podlijeme vařící vodou (pokud máme, můžeme dát hovězí vývar) a dusíme pomalu až je maso měkké.
Osolíme, opepříme a ještě chvilku dusíme.
Přidáme sterilovaný hrášek, zahustíme lžící škrobu, rozmíchaném ve vodě a podáváme s knedlíkem, bramborem, rýží nebo jen chlebem.
Oběd mezi vánočními svátky chystala Jana Macůrková.
Dala bych si kousek, ale jak koukám, jeden strávník už tam sedí, takže zas nezbude..
Jednoduché, rychlé na přípravu, udělám to, akorát s jiným masem.
S bramborovým knedlíkem. Mňam.
Krásný knedlík