(2820) Hovězí s hráškem na pepři

hovězí maso
(kližka)
sterilovaný hrášek
olej
cibule
škrob do masitých jídel
sůl
pepř
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji, přidáme hovězí maso a necháme ho zatáhnout.
Podlijeme vařící vodou (pokud máme, můžeme dát hovězí vývar) a dusíme pomalu až je maso měkké.
Osolíme, opepříme a ještě chvilku dusíme.
Přidáme sterilovaný hrášek, zahustíme lžící škrobu, rozmíchaném ve vodě a podáváme  s knedlíkem, bramborem, rýží nebo jen chlebem.

Oběd mezi vánočními svátky chystala Jana Macůrková.

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: (2820) Hovězí s hráškem na pepři

  1. lakysa22 napsal:

    Dala bych si kousek, ale jak koukám, jeden strávník už tam sedí, takže zas nezbude..

  2. Imelda napsal:

    Jednoduché, rychlé na přípravu, udělám to, akorát s jiným masem.

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..