(2821) Masové kuličky na paprice

½ kg jehněčího masa
1 vejce
2 lžíce strouhanky
sůl
pepř
1 velká cibule
3 – 4 kapie
olej
Maso (může být syrové nebo i vařené) umeleme najemno. Smícháme se solí a pepřem, přidáme vejce a trochu strouhanky, aby hmota byla pevnější.
Cibuli nakrájíme najemno, zpěníme na oleji. Přidáme papriky nakrájené na proužky.
Chvilku podusíme, až papriky změknou, na ně položíme masové kuličky a dáme do trouby péci asi na půl až tři čtvrtě hodiny. Občas pohneme celým obsahem, aby se papriky nepřipálily. Když kuličky zčervenají, a jsou upečené, je hotovo.
Podáváme se špagetami nebo bramborem.

Pozn.: potřebovala jsem zpracovat malé odřezky a obrané maso z kostí při bourání jehněte.
Tak jsem trochu pustila fantazii na procházku. A nebylo to špatné.

Originál recept Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Experimenty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Jeden komentář: (2821) Masové kuličky na paprice

  1. kvetula.v napsal:

    Do masových kuliček jsem s naučila dávat bramborový škrob a chutnají nám víc, než se strouhankou (Haderach díky) , takže bych ho dala i sem a určitě by to i tak bylo ňamozní.😋😎

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..