(285) Vepřový kotlet na kmíně a na houbách

4 vepřové kotlety
lžíce másla
2 lžíce oleje
větší hrst čestvých nebo sušených hříbků nebo žampionů
sůl, pepř, kmín

1 lžička hladké mouky nebo Solamylu

Kotlety naklepeme, osolíme, opepříme
Vložíme do pekáčku na rozpálený olej s kouskem másla (je to jemnější)
Přidáme houby nakrájené na plátky necháme chvilku maso i houby pustit šťávu.
Podlijeme vařící vodou, přidáme kmín a dusíme do měkka.
Šťávu zahustíme lžičkou hladké mouky nebo Solamylu.

Podáváme s bramborovou kaší, houskovým knedlíkem  nebo rýží.

Autorka receptu: Jana Macůrková

Příspěvek byl publikován v rubrice Masa. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

8 komentářů: (285) Vepřový kotlet na kmíně a na houbách

  1. bozena.fialova napsal:

    Zítra se chystám do lesa, jestli bude aspoň trošku štědrý, mají to kotlety v mrazáku
    spočítané! 🙂

    • Jana Macůrková napsal:

      My byli teď odpoledne, roste toho docela hodně nato jaké je sucho. Přinesli jsme spoustu poddoubníků, krásně žlutých, asi 30 hříbků a našli jsme na kraji lesa místečko s pečárkami obrovskými a tím jsme doplnili koš. Jsou fakt obrovské.
      Jdu čistit, krájet a rovnat na plata na sušení.

  2. Jiřina napsal:

    A kampak se nám poděl kmín, mrška, někam se zatoulal

    • Jana Macůrková napsal:

      No, jo, nebuď štoura….. už jsem ti ho tam doplnila…

      • Jiřina napsal:

        To víš, nemám co dělat – tedy mám, ale nechce se mi, čtu takové dobroty, sbíhají se mi sliny… Zrovna jsem přemýšlela co zítra k obědu, nemám kotletu, ale krkovici a žampiony koupím.
        Dnes jsem dělala bábovku s ananasem. Byla výborná, nadýchaná a půlku už jsme s mužem snědli. Výborný recept není moc sladká :):)

        • Jana Macůrková napsal:

          Já dávám většinou méně cukru, než uvádějí všechny recepty. A píšu, kolik jsem skutečně dala.

          • Jiřina napsal:

            Janičko, dnes jsem dělala k obědu podle tvého receptu „vepřový kotlet na kmíně a houbách“. Neměla jsem kotletu, ale krkovici a neměla jsem čerstvé houby, ale dala jsem žampiony z Alberta. Bylo to moc dobré, můj muž si přidal a odpoledne bude pokračovat. Jistě, neměla jsem tak krásně zbarvenou omáčku jak je na fotce, holt byly jen žampiony a zahuštěno solamylem pro maso/tvoje rada/. Jako zákusek byl zbytek ananasové bábovky. Mám ti vyřídit od mého muže, že je to výborný recept, jak maso, tak bábovka. Jen podotýkám, že toto není první jídlo z „Bramboračky“. Vařím z těchto receptů dost často a vždy jsme moc spokojeni. Děkuji :):)

  3. Jiřina napsal:

    Ty smajlíky dělám pořád stejně a někdy se mi tam objeví jen dvojteča a závorka, co dělám špatně?

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..