(2834) „Hovínka“ VZK 1395

Oloupané brambory nakrájené na kolečka uvařit v osolené vodě, část vody slít. Přidat polohrubou mouku, zamíchat, nechat dojít. Poměry – „přiměřeně“. Přes haluškové síto se hmota protlačuje na plech s na sádle opraženou krupicí, lehce se protřásá. Mně to chutná jen tak, masožravci si kousek masa chytnou.
Do komentářů napsala Adela.adale

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Babiččiny recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

17 komentářů: (2834) „Hovínka“ VZK 1395

  1. jarybarka napsal:

    Trochu se nechytám-asi delší vedení?

    Halušky z vařených brambor se zapařenou moukou protřepu s na sádle opraženou krupicí a je hotovo?

  2. jarybarka napsal:

    Tak přece to vedení.Měla jsem mrknout na 1395.
    Třesenec se mi docela líbí.
    Díky Usměvko.

  3. adela.adale napsal:

    Ano, Úsměvka má pravdu, pochopila to dobře. V troubě se to krátce zapeče.
    Jinak dle názvu to nevypadá, ale opravdu je to dobré. Teplé i studené a ty škvarky tam taky být můžou, ale nemusí. Je to stařičký recept z jižního Slovenska, ze Žitného ostrova. Mámila jsem z mámy název (tam žije maďarská menšina) ale prý to nelze přeložit, tak jsem si jako dítě vymyslela toto a ujalo se to.
    A ještě k receptu – vodu doporučuji nevylévat, ale nechat na „doladění konzistence“.
    Asi udělám a pošlu fotku, pro představu. Kdybych to někde četla, taky mě to asi neosloví 🙂

  4. jarybarka napsal:

    Mě to oslovilo!A ráda vyzkouším.Ještěže se tady tyto staré poklady objevují opakovaně.
    Diky

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..