500 g vařených brambor
300 g hrubá mouka (podle typu brambor)
1 vrchovatá lžíce bramborového škrobu
lžička soli
mleté maso (pečené kuřecí, uzené nebo jen uzenina)
1 sklenice nakládaných kapií
olej na smažení
Z brambor, mouky, škrobu a soli vypracujeme vláčné těsto.
Maso smícháme a okapanými kapiemi a směsí plníme pirohy. Vypracováváme válečky, které ve finále sploštíme. Smažíme na oleji do červena.
Podáváme teplé.
Smažila v říjnu 2021 Jana Macůrová
Jana nám nechala hodně předpřipravených receptů, bude tedy i nadále s námi. Jen už nám nezodpoví žádnou otázku…
No nevypadá to marně, jenže se snažím omezit smažení na nejmenší možné minimum. Možná by se to dalo spáchat v pečené podobě? 🤔
musiš to naolejovat, jinak to bude vysušený a rozpraská to.. mě spíš vadí,že to uvnitř rozmáčí ta kapie…
Kapii nenakládám, mám ji ráda syrovou a ta by tam snad neplechu nedělala… Nakonec se může vynechat úplně, ne?