4 tortilly
10 dkg anglické či jiné slaniny
20 dkg plísňového sýra (nejlépe Hermelín)
2 dkg posekaných vlašských ořechů
2 dkg brusinek
2 hrsti baby špenátu
Troubu předehřejte na 200°.
Na každou tortillu anglickou, sýr, ořechy, brusinky, špenát, zamotat a péct na 15 minut (ale záleží na troubě) na pečícím papíře na plechu.
Poslala Úsměvka: „A teď já …… tortilly jsem měla ty malé, velké by se lépe balily, ale i tyto šly dobře, jen jsem je musela přichytit párátkem (hodně náplně), zbyla po nájezdu mládežníků i šunka, tak jsem jí tam dala. Ale zazdila jsem špenát, nechápu, na co jsem myslela. I tak to bylo skvělé a je to rychlovka.
Ty velké se překrojí napůl a podávají např. s jogurtovým dipem. Já překrojila jen jednu, abyste viděli (i muži) na řezu bez špenátu, s ním by to bylo barevnější 🤦♀️
Recept jsem našla u maminky v časopisu od nejmenovaného obchodního řetězce.“
Já dělám absolutní rychlovku tak, ze tortilly naplním plátkovým sýrem a šunkou (lze čímkoliv), složím do obálky a peču v toastovači v grilovacích nástavcích… Jsou sice placaté, ale rychlé a dobré.
Už jsem do tortill zabalila ledacos, ale kombinace hermelín, ořechy a brusinky mne ještě nenapadla. Díky za tip 👍😋😎
Další dobrý nápad.
A je to opravdu rychlá a chutná večeře. Osvědčila se mi už hodněkrát. Je načase zase spáchat. S hermelínem a ořechy. 👍
Hemrelín je můj velice oblíbený sýr, tak si nejsem moc jistá, jesti by zbylo na zabalení. Ale zkusím, a na šepnàt určitě zapomenu.😋